KARTELL WORLD

KARTELLS HISTORIA
KARTELLS HISTORIA

Företagets 70-åriga historia, består av familj, kultur och industridesign, nya material och effektiv teknologi.

Under sin 70-åriga historia har Kartell målmedvetet satsat på research, innovationer och tekniska utvecklingsprocesser.

 

Kvalitet, design och industriprodukter har utmärkt framstegen över tid, från funktionella föremål för hushållsbruk som revolutionerade designhistorien efter andra världskriget, till skapandet av de mest sofistikerade produkterna som kombinerar avancerade tillverkningsmetoder med innovativa material som kol och biopolymerer.

 

Företagets historia flätas samman i engagemanget och passionen från tre generationer som har varit aktivt involverade i utvecklingen av företaget och varumärket.

INNOVATION OCH KNOW HOW
INNOVATION OCH KNOW HOW

Kartell är känt för sin industriproduktion av högkvalitativa designobjekt, med avancerat tekniska lösningar, Made in Italy.

Genom valet av innovativa och certifierade material samt användningen av avancerad
teknologi, kan Kartell garantera användarna av sina produkter ett utbud där teknologi, kvalitet och hållbarhet är en del av dess DNA.

 

Den höga nivån av en stabil och effektiv tillverkningsprocess, gör det möjligt att minimera ineffektivitet och avfall. Det gynnar i sin tur produktionen och resulterar i låga nivåer av förorenat avfall, som alltid är fullt återvinningsbart.

KARTELL LOVES THE PLANET
KARTELL LOVES THE PLANET

Kartell loves the planet är Kartells ledord inom tillverkningen. Det betonar
företagets engagemang för hållbarhet och miljövänlighet.  

En passion för det utmärkta, som har varit Kartells vägvisare från början, har gjort att företaget fokuserar på miljöansvaret och goda hållbarhetsrutiner.

 

En Kartell-vara är en tidlös vara, som produceras med största respekt för miljön och som är avsedd att – efter lång användning – ta plats på museer eller bli ett objekt för samlare.

Kartells drivkraft är att skapa bestående värde; inte bara ett föremål, utan en produkt som blir en del av kulturen och skapar värdefulla minnen och som inte ska riskera att glömmas bort när den inte längre
används.

DESIGNERS
DESIGNERS

Kartell är som ett kreativt laboratorium som får bränsle från de mest kända italienska och internationella designerna och arkitekternas raffinerade tankar. De är i ständig dialog med företaget och dess tekniska personal för att skapa unika, funktionella och dekorativa produkter vars liv efter avslutad användning fortsätter hos samlare och designmuseer.

 

Tillsammans med Kartell har de utvecklat en stark känsla, genom ständig dialog och utbyte av idéer om varje projekt tills en perfekt balans har uppnåtts mellan deras kreativa designupplevelse och företagets förutsättningar och krav.

Tack för att du prenumererar